Yumurta Nakli
Yumurta Nakli Nedir?
Kıbrıs Tüp bebek hastanemizde; Yumurta nakli işlemleri, yumurta üretemeyen veya menopozda olan kadınların genç, sağlıklı ve doğurganlığı kanıtlanmış başka bir kadının yumurtalarıyla, kendi eşinin sperminin döllenmesi sonucu yapılan bir tüp bebek tedavi şeklidir.
Yumurta Naklinde Yumurtayı Alan Kişide Reddetme Yaşanır Mı?
Yabancı bir hücre olması nedeniyle alıcının vücudu, oluşan embriyoyu reddedir mi? sorusu çok doğaldır fakat bebeği reddetmemesi için ayarlanmış olan kadın vücudu, yabancı yumurta ile oluşan embriyoyu da reddetmez.
Yumurta Naklinde Alıcı Nasıl Bir İşlemden Geçiyor?
Yumurta bağışında yanlış bilinenin aksine, bütün yumurtalık alıcıya verilmez. Alınan sadece bir hücre yapısında olan yumurtadır. Bağış yapan kişiden standart tüp bebek uygulaması ile yumurtalar alınır.
Alıcıdan alınan spermlerle döllenme yapılır ve önceden gebeliğe hazırlanmış rahim içine yerleştirilir. Rahim hazırlığı; alıcı için çok büyük bir öneme sahiptir ve dikkatli bir takip gerektirir. Önemli olan bir konu da alıcı ve yumurta bağışlayıcı arasındaki koordinasyonun sağlanmasıdır.
Yumurta Nakli İçin Yumurta Verenlerin Seçimi
Yumurta bağışlayan kişilerin çoğu bunu para karşılığında yapar ve onlara belli ücretler ödenir. Yumurtayı bağışlayan kişi, çiftin bildiği birisi veya hiç tanımadığı kişiler olabilir.
Yumurta bağışlayan kişiler, 20-27 yaş arasında sağlıklı olmalıdır. Daha önce sağlıklı çocuk doğurmuş olanlar tercih edilir. Aile hikayelerinde zeka geriliği ve kalıtsal hastalıklarla ilgili problem olmamalıdır.